מבוא
מחפשים קינוח ייחודי וטעים המשלב את הטוב משני העולמות – עוגה וגלידה? אל תחפש עוד! במאמר זה ננחה אתכם בתהליך הכנת עוגה במרקם גלידה. הפינוק המענג הזה בוודאי ירשים את החברים והמשפחה שלך.
רכיבים
- 2 כפות של קמח
- 1 ½ כוסות סוכר מגורען
- 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
- 4 ביצים גדולות
- 1 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 1 ליטר מטעם הגלידה האהוב עליך
הוראות
שלב 1: הכנת בלילת העוגה
התחל בחימום מראש של התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס). בקערת מיקסר גדולה מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
שלב 2: הוספת מרכיבים יבשים
בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, לסירוגין עם החלב. מערבבים רק עד לאיחוד, נזהרים לא לערבב יתר על המידה.
שלב 3: שילוב גלידה
הוציאו את חצי ליטר הגלידה מהמקפיא והניחו לה להתרכך מעט. לאחר ריכוך, גורפים את הגלידה לתוך בלילת העוגה. מקפלים בעדינות את הגלידה לתוך הבלילה עד להטמעה.
שלב 4: אפיית העוגה
משמנים ומקמחים תבנית עוגה לבחירתכם. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית. אופים בתנור שחומם מראש כ-30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
שלב 5: קירור והגשה
מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים אותה לרשת לצינון מלא. לאחר התקררות, אתה יכול להגיש את העוגה כפי שהיא או להקפיא אותה עם הציפוי האהוב עליך. תהנה!
שאלות ותשובות
ש: האם אני יכול להשתמש בכל טעם של גלידה?
ת: בהחלט! אתם מוזמנים להתנסות בטעמים שונים של גלידה כדי ליצור שילובים וטעמים ייחודיים.
ש: האם אני יכול להשתמש בסוג אחר של קמח?
ת: בעוד שקמח לכל מטרה עובד הכי טוב עבור המתכון הזה, אתה יכול לנסות להשתמש בקמחים חלופיים כגון קמח עוגה או קמח ללא גלוטן. רק קחו בחשבון שהמרקם והטעם עשויים להשתנות.
ש: האם אני יכול להכין את העוגה הזו מבעוד מועד?
ת: כן, אפשר להכין את העוגה מבעוד מועד. כל שעליך לעשות הוא לאחסן אותו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. עם זאת, עדיף ליהנות ממנו טרי.
ש: האם אני יכול להשתמש בגלידה דלת שומן או נטולת חלב?
ת: כן, אתה יכול להשתמש בגלידה דלת שומן או נטולת חלב אם יש לך הגבלות או העדפות תזונתיות. המרקם עשוי להיות שונה מעט, אבל הוא עדיין יהיה טעים.
סיכום
יצירת עוגה במרקם גלידה היא דרך מהנה וחדשנית ליהנות מקינוח קלאסי. בשילוב גלידה בבלילת העוגה ניתן להגיע למרקם לח וקרמי שישאיר לכולם חשק לעוד. זכרו להתנסות בטעמים שונים וליהנות מהתהליך. תהנה מעוגת הגלידה הביתית שלך!